Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bassenge

Snel energie vergelijken in Bassenge? Middels de energievergelijker vind je snel en simpel alle relevante aanbieders zoals Watz en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Bassenge de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over items als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en vaste of variabele tarieven. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bassenge?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Bassenge. Van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bassenge is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bassenge, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties maken in de tool detecteer jij eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bassenge

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bassenge heet Intermosane Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bassenge is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Bassenge

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene stroom: 0,234%
 • Postcode: 4690
 • Mazout: 2740 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-bassenge

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Bassenge is dat gemiddeld 1545 m3 en 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind je informatie m.b.t. soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Bassenge, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Bassenge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €385 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bassenge. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bassenge. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe partij. Onder andere Luminus, Essent en ook Aspiravi. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bassenge vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bassenge en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bassenge

Tal van maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Bassenge. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Bassenge vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Bassenge zijn er meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4690. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente