Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soumagne

Direct energie vergelijken in Soumagne? Dankzij de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Mega & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Soumagne de beste deal heeft! Tevens vind je op deze website waardevolle info over zaken als overstappen en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Soumagne?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Soumagne. Dat loopt van Eneco tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze gebruiken allen de leidingen van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soumagne is op dit moment? Voer direct de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Soumagne, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de Energiehunter detecteer je simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Soumagne

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Soumagne is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Soumagne is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Soumagne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 0,23%
 • Hoofdpostcode: 4630
 • Gem. mazout: 2700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-soumagne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Soumagne is dat gemiddeld 1525 m3 + 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement zoek je specificaties aangaande type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Soumagne, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.eneco.be. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Soumagne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Soumagne. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Soumagne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt de toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare partij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Soumagne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Soumagne en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Soumagne

Een groot deel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Soumagne. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Soumagne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Soumagne kennen we allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4630. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente