Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cérexhe-Heuseux

Op je gemak energie vergelijken in Cérexhe-Heuseux? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Cérexhe-Heuseux de laagste prijs hanteert. Voorts check je via de energievergelijker handige informatie over items als o.a. de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Cérexhe-Heuseux?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Cérexhe-Heuseux. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment zijn het zo’n 35 providers. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cérexhe-Heuseux is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Cérexhe-Heuseux, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in de prijzenvergelijker bekijk je eenvoudig een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Cérexhe-Heuseux

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Cérexhe-Heuseux is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Soumagne is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Cérexhe-Heuseux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 25,20%
 • Postcode: 4632
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2810 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-cerexhe-heuseux

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Cérexhe-Heuseux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 plus 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees jij data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Cérexhe-Heuseux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Cérexhe-Heuseux


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €285 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Cérexhe-Heuseux. Dan is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Cérexhe-Heuseux. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Energy People. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Cérexhe-Heuseux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Cérexhe-Heuseux en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Cérexhe-Heuseux

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Cérexhe-Heuseux. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Cérexhe-Heuseux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Soumagne zien we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4632. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ vergelijken.