Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evegnée

Eenvoudig energie vergelijken in Evegnée? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je probleemloos alle interessante energiebedrijven als Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Evegnée de laagste prijs hanteert. Voorts tref je op onze website uitgebreide informatie over onderwerpen zoals stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Evegnée?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Evegnée. Dat loopt uiteen van Engie tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evegnée is voor jouw situatie? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Evegnée, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker zoek jij moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Evegnée

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Evegnée heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Soumagne is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Evegnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 25,10%
 • Postcode: 4631
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-evegnee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Evegnée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle pakketten bekijk je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Evegnée, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Evegnée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €310 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Evegnée. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Evegnée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en Belpower. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Evegnée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Evegnée en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Evegnée

De meeste energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Evegnée. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Evegnée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Soumagne zijn er meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4631. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco vergelijken.