Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Romsée

Meteen energie vergelijken in Romsée? Via energiehunter.be check je eenvoudig alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Romsée de scherpste prijs kan bieden. Bovendien bekijk je op deze pagina uitgebreide informatie over items als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fléron
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Romsée?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Romsée. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Romsée voor jou is? Voer gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Romsée, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker check je eenvoudig een product dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Romsée

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Romsée heet Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Fléron valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Romsée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fléron
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 24,70%
 • Postcodegebied: 4624
 • Gem. mazout: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-romsee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Romsée ligt dit gemiddeld op 1565 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energie aanbieders. Bij alle abonnementen bekijk jij info als herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Romsée, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Romsée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €280 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Romsée. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Romsée. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Romsée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Romsée en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Romsée

Veel aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Romsée. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Romsée vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Fléron zien we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4624. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo diensten.