Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellaire

Gemakkelijk energie vergelijken in Bellaire? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle erkende energie aanbieders als bijv. Engie en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Bellaire de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via de Energiehunter waardevolle info over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en variabele of vaste tarieven. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beyne-Heusay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 220,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bellaire?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bellaire. Van Eneco tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellaire voor jou is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bellaire, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker bekijk jij probleemloos een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bellaire

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bellaire heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beyne-Heusay is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bellaire

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Beyne-Heusay
 • CV Merk: Remeha
 • Groene stroom: 24,30%
 • Hoofdpostcode: 4610
 • Verbruik Mazout: 2720 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-bellaire

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bellaire gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 en 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van ieder abonnement tref jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bellaire, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bellaire


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €280 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bellaire. Dan is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bellaire. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Ebem. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bellaire vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bellaire en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bellaire

Het gros van de organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Bellaire. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bellaire vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Beyne-Heusay kennen we meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4610. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz diensten.