Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Feneur

Meteen energie vergelijken in Feneur? Via de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle interessante leveranciers zoals Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Feneur de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als bijv. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Feneur?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Feneur. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energieleveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Feneur is in mei 2024? Voer snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Feneur, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker check jij gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Feneur

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Feneur heet Intermosane Wallonie. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dalhem is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Feneur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel groen: 23,90%
 • Hoofdpostcode: 4607
 • Aantal mazout liters: 2680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-feneur

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Feneur bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 plus 3415 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal jij informatie m.b.t. type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Feneur, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Feneur


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €330 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Feneur. In dat geval bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Feneur. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende energieleverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare maatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris + Poweo. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Feneur vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Feneur en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Feneur

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Feneur. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Feneur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Dalhem zien we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4607. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco diensten.