Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cheratte

Meteen energie vergelijken in Cheratte? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Luminus en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Cheratte de beste deal heeft! Verder vind je via de energievergelijker bruikbare informatie over items als tarieven en salderen. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Cheratte?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Cheratte. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 30 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cheratte is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Cheratte, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Cheratte

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Cheratte is Intermosane Wallonie. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Visé is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Cheratte

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • Populaire CV: Watts
 • Groene energie: 23,50%
 • Centrale postcode: 4602
 • Mazout: 2640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-cheratte

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Cheratte is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder contract vind je data m.b.t. type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Cheratte, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.poweo.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Cheratte


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €385 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Cheratte. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Cheratte. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Cheratte vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Cheratte en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Cheratte

De meeste maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Cheratte. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Cheratte vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Visé onderscheiden we steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4602. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo energie.