Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lanaye

Snel online energie vergelijken in Lanaye? Middels energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle erkende bedrijven als bijv. Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lanaye voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als verschillende gasregio’s en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 405,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lanaye?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lanaye. Dat loopt van Eneco tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lanaye is in juni 2024? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lanaye, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de energievergelijker zoekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lanaye

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online account
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lanaye heet Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Visé is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Lanaye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • Populair merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 23,10%
 • Postcode: 4600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-lanaye

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Lanaye is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 plus 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder abonnement zoek jij gegevens m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lanaye, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lanaye


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €290 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lanaye. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lanaye. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Luminus, Lampiris of Eni. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lanaye vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lanaye en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Lanaye

Het gros van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Lanaye. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lanaye vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Visé kennen we nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4600. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz energie.