Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vyle-Et-Tharoul

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vyle-Et-Tharoul? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Vyle-Et-Tharoul de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze website handige info over zaken als bijv. energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marchin
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vyle-Et-Tharoul?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Vyle-Et-Tharoul. Dit varieert van Eneco tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Tecteo. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vyle-Et-Tharoul is voor jouw verbruik? Vul hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vyle-Et-Tharoul, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker vinden jullie moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vyle-Et-Tharoul

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vyle-Et-Tharoul is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Marchin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Vyle-Et-Tharoul

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Marchin
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 22,50%
 • Hoofdpostcode: 4570
 • Mazout: 2540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-vyle-et-tharoul

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Vyle-Et-Tharoul bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 + 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle contracten check je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vyle-Et-Tharoul, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Vyle-Et-Tharoul


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €330 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Vyle-Et-Tharoul. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vyle-Et-Tharoul. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de beste maatschappij. Zoals Luminus, ENGIE en Eni. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vyle-Et-Tharoul vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vyle-Et-Tharoul en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vyle-Et-Tharoul

Bijna alle leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Vyle-Et-Tharoul. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Vyle-Et-Tharoul vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Marchin zijn er diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4570. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie energie.