Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Terwagne

Snel energie vergelijken in Terwagne? Dankzij de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als Mega & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Terwagne prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je op onze website nuttige informatie informatie over topics zoals energiebelastingen en handige bespaartips. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Clavier
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 245,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Terwagne?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Terwagne. Dit loopt van Poweo tot een speler als Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Terwagne is voor jouw situatie? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Terwagne, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de energievergelijker vinden jullie eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Terwagne

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Terwagne betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Clavier is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Terwagne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Clavier
 • Populaire CV: Faber
 • Groene stroom: 22,40%
 • Postcodegebied: 4560
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2530 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-terwagne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Terwagne is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 & 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Van ieder pakket vind je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Terwagne, en de eventuele korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Denk aan www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Terwagne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bieden wij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Terwagne. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Terwagne. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris en Belpower. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Terwagne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Terwagne en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Terwagne

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Terwagne. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Terwagne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Clavier zijn er steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4560. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz april 2024.