Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soheit-Tinlot

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Soheit-Tinlot? Dankzij energiehunter.be vind je eenvoudig alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Mega & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Soheit-Tinlot het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je via de energievergelijker uitgebreide info over items als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Soheit-Tinlot?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Soheit-Tinlot. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soheit-Tinlot is voor jouw situatie? Voer direct de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Soheit-Tinlot, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in de vergelijkingstool ontdekt men moeiteloos een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Soheit-Tinlot

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Soheit-Tinlot is Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tinlot valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Soheit-Tinlot

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 21,90%
 • Centrale postcode: 4557
 • Verbruik Mazout: 2480 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-soheit-tinlot

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Soheit-Tinlot ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 plus 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket tref je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Soheit-Tinlot, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be + www.eni.com. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Soheit-Tinlot


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Soheit-Tinlot. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Soheit-Tinlot. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste partij. Denk aan Eneco, Essent en ZENO. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Soheit-Tinlot vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Soheit-Tinlot en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Soheit-Tinlot

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Soheit-Tinlot. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Soheit-Tinlot vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Tinlot zijn er diverse projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4557. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz juni 2024.