Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Abée

Direct energie vergelijken in Abée? Via de energievergelijker achterhaal je supersnel alle bekende leveranciers als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Abée voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op deze website belangrijke info over topics zoals tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,269
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Essent OCTA+ Comfort Energy Mega
essent-logo octa plus logo comfort energy logo mega-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €300 Korting €100 Korting €75 Korting €0 Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Abée?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Abée. Dat gaat van Lampirus tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Abée is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Abée, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de tool detecteert men simpel en snel een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Abée

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Abée is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tinlot is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Abée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 21,50%
 • Hoofdpostcode: 4557
 • Mazout verbruik: 2440 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-abee

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Abée is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 plus 3510 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket zie jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Abée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be of www.ecopower.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Abée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in september 2021 kan meer dan €250 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Abée. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Abée. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of Energie 2030. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Abée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Abée en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Abée

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Abée. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Abée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Tinlot zijn er meerdere stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4557. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco september 2021.