Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Séverin

Op je gemak energie vergelijken in Saint-Séverin? Geholpen door onze website check je supersnel alle bekende energiebedrijven als o.a. Eneco & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Séverin voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken zoals maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nandrin
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-Séverin?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Saint-Séverin. Dat gaat van Engie tot aan Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Séverin is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Saint-Séverin, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool vind jij zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Séverin

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Saint-Séverin betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Nandrin valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Saint-Séverin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Nandrin
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 21,20%
 • Centrale postcode: 4550
 • Gem. mazout: 2410 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-saint-severin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Saint-Séverin ligt dit gemiddeld op 1595 m3 en nog eens 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract check jij details over type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Saint-Séverin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.essent.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Séverin


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €300 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saint-Séverin. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Séverin. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent of Belpower. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Saint-Séverin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-Séverin en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saint-Séverin

Een groot deel van de organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Saint-Séverin. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Saint-Séverin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Nandrin bestaan er tegenwoordig allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4550. In de regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz overstappen.