Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seraing-Le-Château

Eenvoudig energie vergelijken in Seraing-Le-Château? Geholpen door deze website vergelijk je overzichtelijk alle erkende leveranciers als bijv. Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Seraing-Le-Château de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op energiehunter.be praktische info over items als bijvoorbeeld energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verlaine
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 295,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Seraing-Le-Château?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Seraing-Le-Château. Van Essent tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 20 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seraing-Le-Château is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze energie ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Seraing-Le-Château, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de vergelijkingstool zoekt men eenvoudig een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Seraing-Le-Château

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Seraing-Le-Château betreft Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Verlaine wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Seraing-Le-Château

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verlaine
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 20,70%
 • Centrale postcode: 4537
 • Mazout verbruik: 2360 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-seraing-le-chateau

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Seraing-Le-Château bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en nog eens 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder contract bekijk jij info als herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Seraing-Le-Château, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Seraing-Le-Château


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €250 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Seraing-Le-Château. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Seraing-Le-Château. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De gekozen gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Seraing-Le-Château vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Seraing-Le-Château en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Seraing-Le-Château

Veel bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Seraing-Le-Château. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Seraing-Le-Château vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Verlaine kennen we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4537. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz overstappen.