Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Warnant-Dreye

Snel online energie vergelijken in Warnant-Dreye? Via www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Warnant-Dreye de laagste prijs hanteert. Tevens tref je op onze website handige informatie over zaken als o.a. energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-Le-Bouillet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Warnant-Dreye?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Warnant-Dreye. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is enorm. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warnant-Dreye is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Warnant-Dreye, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in de energievergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Warnant-Dreye

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Warnant-Dreye betreft Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Villers-Le-Bouillet valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Warnant-Dreye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Villers-Le-Bouillet
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 20,40%
 • Hoofdpostcode: 4530
 • Aantal mazout liters: 2330 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-warnant-dreye

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Warnant-Dreye is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende energiebedrijven. Van alle contracten lees je informatie zoals type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Warnant-Dreye, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be en www.wasewind.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Warnant-Dreye


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Warnant-Dreye. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Warnant-Dreye. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Daarnaast selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Warnant-Dreye vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Warnant-Dreye en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Warnant-Dreye

Een groot deel van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Warnant-Dreye. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Warnant-Dreye vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Villers-Le-Bouillet zien we steeds meer activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4530. In deze woonplaats kan je wellicht heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ overstappen.