Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vinalmont

Direct energie vergelijken in Vinalmont? Via energiehunter.be check je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Vinalmont de beste deal heeft! Bovendien bekijk je via de energievergelijker bruikbare info over topics als verbruik in de regio en salderen. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vinalmont?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Vinalmont. Dit loopt van Essent tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vinalmont is? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Vinalmont, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de tarievenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vinalmont

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vinalmont heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Wanze wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Vinalmont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 20,00%
 • Centrale postcode: 4520
 • Mazout verbruik: 2290 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-vinalmont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Vinalmont is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref jij informatie zoals herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vinalmont, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vinalmont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €285 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vinalmont. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vinalmont. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Elegant. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vinalmont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vinalmont en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vinalmont

Tal van energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Vinalmont. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Vinalmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Wanze zijn er verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4520. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz afsluiten.