Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moha

Meteen energie vergelijken in Moha? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle erkende leveranciers als Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Moha de laagste prijs biedt. Ook tref je op onze website waardevolle info over thema’s als energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Moha?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Moha. Van Lampirus tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moha is in april 2024? Geef direct je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Moha, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in de energievergelijker achterhalen jullie zonder problemen een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Moha

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Moha heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wanze valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Moha

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 19,90%
 • Centrale postcode: 4520
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2280 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-moha

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Moha is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 en 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij alle contracten check jij details met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Moha, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Moha


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Moha. Op die manier bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Moha. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je nieuwe leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Belpower. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moha vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Moha en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Moha

Veel leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Moha. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Moha vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Wanze zien we meerdere initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4520. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo afsluiten.