Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huccorgne

Direct energie vergelijken in Huccorgne? Via de energievergelijker tref je overzichtelijk alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Huccorgne de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via onze vergelijker praktische info over zaken als verschillende aanbieders en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Huccorgne?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Huccorgne. Van Lampirus tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Zij lopen allemaal via het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huccorgne is in mei 2024? Voer snel de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Huccorgne, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de energievergelijker ontdekt men eenvoudig een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Huccorgne

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Huccorgne betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wanze valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Huccorgne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 19,80%
 • Postcode: 4520
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2270 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-huccorgne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Huccorgne is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 + 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten lees je info m.b.t. soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Huccorgne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Huccorgne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €285 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Huccorgne. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Huccorgne. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de toekomstige energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris of Comfort Energy. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Huccorgne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Huccorgne en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Huccorgne

Tal van leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Huccorgne. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Huccorgne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Wanze bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4520. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Elegant afsluiten.