Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ehein

Snel energie vergelijken in Ehein? Via deze website vind je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ehein de laagste prijs biedt. Tevens lees je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Engis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ehein?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Ehein. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 30 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ehein is voor jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Ehein, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in de tool detecteert men zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ehein

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ehein heet Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Engis valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Ehein

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Engis
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 19,20%
 • Centrale postcode: 4480
 • Mazout consumptie: 2210 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-ehein

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Ehein ligt dit gemiddeld op 1495 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees je voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ehein, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be of www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ehein


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ehein. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Ehein. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Eni. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ehein vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ehein en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ehein

Tal van bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Ehein. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ehein vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Engis zien we steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4480. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ afsluiten.