Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Clermont-Sous-Huy

Gemakkelijk energie vergelijken in Clermont-Sous-Huy? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je supersnel alle erkende bedrijven zoals Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Clermont-Sous-Huy de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op energiehunter.be handige informatie over thema’s als het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Engis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Clermont-Sous-Huy?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Clermont-Sous-Huy. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 25 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Clermont-Sous-Huy is die past bij jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Clermont-Sous-Huy, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij filters in de energievergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Clermont-Sous-Huy

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Clermont-Sous-Huy heet Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Engis is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Clermont-Sous-Huy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Engis
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 19,10%
 • Hoofdpostcode: 4480
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2200 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-clermont-sous-huy

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Clermont-Sous-Huy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 plus 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref je data aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Clermont-Sous-Huy, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Clermont-Sous-Huy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €315 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Clermont-Sous-Huy. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Clermont-Sous-Huy. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Poweo. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Clermont-Sous-Huy vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Clermont-Sous-Huy en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Clermont-Sous-Huy

Een groot deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Clermont-Sous-Huy. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Clermont-Sous-Huy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Engis kennen we meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4480. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco afsluiten.