Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grâce-Berleur

Zonder problemen energie vergelijken in Grâce-Berleur? Middels onze website tref je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als o.a. Luminus & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Grâce-Berleur prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je op deze pagina praktische info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Grâce-Berleur?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Grâce-Berleur. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grâce-Berleur is in mei 2024? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grâce-Berleur, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de tool ontdek jij zonder problemen een overeenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Grâce-Berleur

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Grâce-Berleur is Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Grâce-Hollogne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Grâce-Berleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 18,70%
 • Postcodegebied: 4460
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-grace-berleur

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Grâce-Berleur is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 en nog eens 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire energie aanbieders. Van elk contract bekijk je gegevens zoals herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grâce-Berleur, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grâce-Berleur


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €275 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Grâce-Berleur. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Grâce-Berleur. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Elegant. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Grâce-Berleur vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grâce-Berleur en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Grâce-Berleur

Het gros van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Grâce-Berleur. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Grâce-Berleur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Grâce-Hollogne zien we verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4460. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo abonnement.