Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Saint-Siméon

Meteen energie vergelijken in Villers-Saint-Siméon? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers als OCTA+ en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Villers-Saint-Siméon de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de Energiehunter handige informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en handige bespaartips. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Villers-Saint-Siméon?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Villers-Saint-Siméon. Van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Saint-Siméon is in mei 2024? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Villers-Saint-Siméon, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Villers-Saint-Siméon

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Villers-Saint-Siméon is Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Juprelle is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Villers-Saint-Siméon

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 18,40%
 • Centrale postcode: 4453
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2130 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-villers-saint-simeon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Villers-Saint-Siméon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder contract lees jij gegevens m.b.t. type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Villers-Saint-Siméon, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.wasewind.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Villers-Saint-Siméon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €325 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Villers-Saint-Siméon. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Villers-Saint-Siméon. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Energy People. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Villers-Saint-Siméon vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Villers-Saint-Siméon en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Villers-Saint-Siméon

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Villers-Saint-Siméon. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Saint-Siméon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Juprelle onderscheiden we vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4453. In de regio kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus abonnement.