Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Juprelle

Direct energie vergelijken in Juprelle? Dankzij de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders als Eneco en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Juprelle de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over topics zoals de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Juprelle?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Juprelle. Van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 30 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Juprelle is? Geef snel de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Juprelle, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker bekijken jullie simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Juprelle

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Juprelle betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Juprelle is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Juprelle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 0,211%
 • Centrale postcode: 4450
 • Gem. mazout: 2510 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-juprelle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Juprelle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 plus 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement check jij gegevens m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Juprelle, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be + www.antargaz.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Juprelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €385 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Juprelle. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Juprelle. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Antargaz. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Juprelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Juprelle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Juprelle

Bijna alle leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Juprelle. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Juprelle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Juprelle bestaan er meerdere acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4450. In de regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente