Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Slins

Zonder problemen energie vergelijken in Slins? Middels deze website tref je moeiteloos alle interessante aanbieders als Luminus & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Slins voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op deze pagina handige info over thema’s als bijv. gastarieven en info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Slins?

We zien erg veel energieleveranciers in Slins. Dat loopt van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze lopen allemaal via het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Slins voor jou is? Vul hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Slins, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de energievergelijker check je eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Slins

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Slins heet Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Juprelle is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Slins

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 18,00%
 • Postcode: 4450
 • Verbruik Mazout: 2090 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-slins

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Slins is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 + 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energie aanbieders. Bij alle contracten lees jij specificaties zoals soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Slins, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Slins


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €295 besparen. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Slins. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Slins. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Slins vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Slins en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Slins

Tal van leveranciers leveren onderhand groene stroom in Slins. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Slins vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Juprelle zien we allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4450. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ abonnement.