Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Alleur

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Alleur? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle interessante leveranciers als bijv. OCTA+ & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Alleur prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op deze pagina praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Alleur?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Alleur. Dit loopt van Eneco tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alleur is in april 2024? Voer hieronderde benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter check je rap de goedkoopste energieleverancier van Alleur, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tool check je gemakkelijk een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Alleur

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Alleur betreft Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ans valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Alleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ans
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 39,80%
 • Postcode: 4432
 • Verbruik Mazout: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-alleur

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Alleur is dat gemiddeld 1420 m3 en nog eens 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk pakket zoek je info als soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Alleur, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Alleur


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €300 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Alleur. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Alleur. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris of Energy People. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Alleur vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Alleur en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Alleur

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Alleur. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Alleur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Ans bestaan er tegenwoordig vele acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4432. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie abonnement.