Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mons-Lez-Liège

Snel online energie vergelijken in Mons-Lez-Liège? Door gebruik te maken van onze website ontdek je moeiteloos alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Mons-Lez-Liège voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze pagina waardevolle info over thema’s zoals energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mons-Lez-Liège?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mons-Lez-Liège. Dit varieert van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mons-Lez-Liège is? Voer direct de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Mons-Lez-Liège, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de tool achterhaal je probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mons-Lez-Liège

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Mons-Lez-Liège heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Flémalle is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Mons-Lez-Liège

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 39,40%
 • Postcode: 4400
 • Gem. mazout: 2020 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-mons-lez-liege

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Mons-Lez-Liège is dat gemiddeld 1400 m3 en 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk abonnement tref je voorwaarden aangaande type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mons-Lez-Liège, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mons-Lez-Liège


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €270 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand check je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mons-Lez-Liège. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mons-Lez-Liège. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mons-Lez-Liège vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mons-Lez-Liège en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mons-Lez-Liège

Veel energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Mons-Lez-Liège. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Mons-Lez-Liège vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Flémalle bestaan er diverse stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4400. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy tarieven.