Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chokier

Direct energie vergelijken in Chokier? Middels energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Chokier de laagste prijs biedt. Voorts tref je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s zoals overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chokier?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Chokier. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chokier voor jou is? Voer vlug de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Chokier, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de tarievenvergelijker checken jullie zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Chokier

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Chokier is Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Flémalle is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Chokier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 38,90%
 • Postcode: 4400
 • Verbruik stookolie: 1970 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-chokier

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Chokier gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 & 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle pakketten tref jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Chokier, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.eneco.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Chokier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Chokier. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Chokier. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je aankomende energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent en Energy People. Ook kies je de startdatum van het abonnement. De gekozen leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chokier vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chokier en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Chokier

De meeste organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Chokier. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Chokier vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Flémalle zien we steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4400. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.