Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thys

Zonder problemen energie vergelijken in Thys? Met behulp van deze website check je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Engie & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Thys voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen als o.a. energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Crisnée
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Thys?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Thys. Van Antargaz tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thys is voor jouw verbruik? Vul vlug de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Toch, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Thys, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker achterhaal je zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Thys

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online account
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Thys betreft Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Crisnée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Thys

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Crisnée
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 38,70%
 • Postcodegebied: 4367
 • Mazout verbruik: 1950 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-thys

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Thys gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1570 m3 en 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen check je specificaties als soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Thys, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be of www.eneco.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Thys


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €385 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Thys. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Thys. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thys vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Thys en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Thys

Tal van bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Thys. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Thys vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Crisnée kennen we vele acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4367. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Essent tarieven.