Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandville

Snel online energie vergelijken in Grandville? Dankzij onze vergelijker check je supersnel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Grandville het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je op deze website praktische informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oreye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grandville?

We zien erg veel energieleveranciers in Grandville. Dit varieert van Lampirus tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandville is? Geef snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Grandville, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de tool checkt men zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grandville

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grandville is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Oreye is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Grandville

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oreye
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 38,10%
 • Centrale postcode: 4360
 • Verbruik stookolie: 1890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-grandville

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Grandville bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 plus 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees je informatie over herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grandville, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.octaplus.be of www.antargaz.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grandville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grandville. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Grandville. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Grandville vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grandville en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Grandville

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Grandville. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Grandville vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Oreye zien we allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4360. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus contract.