Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jeneffe

Gemakkelijk energie vergelijken in Jeneffe? Dankzij de energievergelijker check je snel en simpel alle beschikbare leveranciers zoals Eneco en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Jeneffe de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze website uitgebreide info over thema’s als o.a. energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Donceel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Jeneffe?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Jeneffe. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jeneffe voor jou is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Jeneffe, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de prijzenvergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Jeneffe

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Jeneffe heet Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Donceel is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Jeneffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Donceel
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 37,80%
 • Postcodegebied: 4357
 • Aantal mazout liters: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-jeneffe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Jeneffe is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 + 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder pakket zie je gegevens m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Jeneffe, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Zoals www.engie.be en ook www.zeno.be. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jeneffe


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Jeneffe. Daarna is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Jeneffe. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jeneffe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Jeneffe en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Jeneffe

De meeste leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Jeneffe. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Jeneffe vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Donceel bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4357. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus contract.