Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Momalle

Eenvoudig energie vergelijken in Momalle? Dankzij deze website check je moeiteloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Momalle de beste deal heeft! Ook verzamel je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en concrete energiebespaartips. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Remicourt
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Momalle?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Momalle. Van Poweo tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Momalle is in april 2024? Voer vlug jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Momalle, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in de energievergelijker checken jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Momalle

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Momalle betreft Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Remicourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Momalle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Remicourt
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Postcodegebied: 4350
 • Gem. mazout: 1820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-momalle

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Momalle ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder abonnement achterhaal je gegevens zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Momalle, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Momalle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Echter, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Momalle. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Momalle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Poweo. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Momalle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Momalle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Momalle

De meeste energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Momalle. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Momalle vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Remicourt zijn er diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4350. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie contract.