Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Freloux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Freloux? Middels deze website vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Freloux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op onze website belangrijke info over zaken als bijv. maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Freloux?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Freloux. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Freloux voor jou is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Freloux, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie probleemloos een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Freloux

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Freloux is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher is de netbeheerder van het gas Sedilec. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Freloux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel duurzaam: 36,90%
 • Postcodegebied: 4347
 • Verbruik Mazout: 1770 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-freloux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Freloux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 en 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij elk pakket zie jij informatie met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Freloux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Freloux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Freloux. Zodoende is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Freloux. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ZENO. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Freloux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Freloux en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Freloux

Het merendeel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Freloux. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Freloux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher bestaan er steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4347. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Lampirus.