Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hognoul

Gemakkelijk energie vergelijken in Hognoul? Geholpen door de energievergelijker check je eenvoudig alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Hognoul voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via onze vergelijker handige info over thema’s als o.a. de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Awans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hognoul?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Hognoul. Van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hognoul is in mei 2024? Geef hierna de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze prijzencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hognoul, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de energievergelijker checkt men eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hognoul

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De producten van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Hognoul betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Awans is de aardgas netbeheerder Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Hognoul

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Awans
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 36,80%
 • Postcodegebied: 4342
 • Mazout: 1760 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-hognoul

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Hognoul is dat gemiddeld 1475 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In de regel kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref jij details m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hognoul, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede korting in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be of www.eneco.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hognoul


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €330 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hognoul. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hognoul. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende energieleverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent of Energy People. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hognoul vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hognoul en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hognoul

Het gros van de bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Hognoul. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hognoul vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Awans zien we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4342. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz.