Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Awans

Direct energie vergelijken in Awans? Geholpen door onze website vergelijk je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Awans de beste deal heeft! Verder verzamel je via de Energiehunter belangrijke info over topics als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Awans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 235,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Awans?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Awans. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 providers. Zij gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Awans is? Geef vlug jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Awans, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de tool bekijk je zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Awans

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Awans betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Awans valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Awans

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Awans
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 0,202%
 • Centrale postcode: 4340
 • Mazout consumptie: 2420 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-awans

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Awans gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 plus 3420 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk abonnement bekijk je info zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Awans, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be of www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Awans


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €310 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Awans. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Awans. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Trevion. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Awans vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Awans en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Awans

Het gros van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Awans. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Awans vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Awans bestaan er verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4340. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ energie.


Alle plaatsen in deze gemeente