Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Othée

Direct energie vergelijken in Othée? Met behulp van deze website ontdek je gemakkelijk alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Othée de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als bijv. het ideale overstapmoment en salderen. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Awans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Othée?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Othée. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 20 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Othée voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Othée, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Othée

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Othée heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Awans is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Othée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Awans
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 36,60%
 • Postcodegebied: 4340
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1740 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-othee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Othée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 + 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder pakket zoek jij specificaties als soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Othée, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Othée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Othée. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Othée. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent en Aspiravi. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Othée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Othée en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Othée

Bijna alle leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Othée. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Othée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Awans onderscheiden we diverse activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4340. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus.