Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aineffe

Meteen energie vergelijken in Aineffe? Met behulp van de energievergelijker vind je probleemloos alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Aineffe voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over topics zoals gastarieven en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Aineffe?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Aineffe. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aineffe is? Geef snel de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Aineffe, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool detecteren jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aineffe

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Aineffe is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Faimes is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Aineffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel groen: 36,00%
 • Postcodegebied: 4317
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-aineffe

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Aineffe is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 + 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten check jij informatie als type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Aineffe, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.belpower.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Aineffe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €290 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Aineffe. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Aineffe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Zoals Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Aineffe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Aineffe en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Aineffe

Het gros van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Aineffe. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Aineffe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Faimes bestaan er allerlei projectenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4317. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Poweo prijzen april 2024.