Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oleye

Gemakkelijk energie vergelijken in Oleye? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle grote energieleveranciers als o.a. Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Oleye de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als bijv. overstappen en verschillende contracttypes. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oleye?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Oleye. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oleye voor jou is? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Oleye, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de Energiehunter zoeken jullie probleemloos een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oleye

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Oleye heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Waremme is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Oleye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 35,90%
 • Hoofdpostcode: 4300
 • Mazout: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-oleye

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Oleye is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement tref jij specificaties over soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oleye, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oleye


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €335 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oleye. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oleye. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt jouw toekomstige leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Belpower. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oleye vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oleye en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oleye

Het merendeel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Oleye. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Oleye vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Waremme kennen we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4300. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Elegant prijzen april 2024.