Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bovenistier

Meteen energie vergelijken in Bovenistier? Via onze website vergelijk je probleemloos alle bekende bedrijven als bijv. Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bovenistier het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bovenistier?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Bovenistier. Dat loopt uiteen van Poweo tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bovenistier is voor jouw situatie? Vul direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bovenistier, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Via keuzes in de Energiehunter detecteren jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bovenistier

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Bovenistier is Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Waremme valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Bovenistier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene stroom: 35,60%
 • Postcodegebied: 4300
 • Verbruik stookolie: 1640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-bovenistier

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Bovenistier ligt dit gemiddeld op 1415 m3 en 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk jij informatie aangaande type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Bovenistier, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bovenistier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bovenistier. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bovenistier. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent en ook Aspiravi. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bovenistier vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bovenistier en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bovenistier

De meeste energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Bovenistier. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Bovenistier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Waremme bestaan er nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4300. In de regio kan je vaak vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz prijzen april 2024.