Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wansin

Zonder problemen energie vergelijken in Wansin? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle relevante leveranciers als OCTA+ en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Wansin het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als bijv. de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wansin?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Wansin. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wansin is in april 2024? Voer snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wansin, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tool ontdek jij moeiteloos een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wansin

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Wansin heet Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Wansin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Benraad
 • Groene energie: 35,10%
 • Centrale postcode: 4280
 • Mazout verbruik: 1590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-wansin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Wansin is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en nog eens 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten zie jij info zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Wansin, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be + www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wansin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 voordeel geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wansin. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wansin. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wansin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wansin en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Wansin

Het merendeel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Wansin. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Wansin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Hannut onderscheiden we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4280. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent prijzen april 2024.