Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Hallet

Direct energie vergelijken in Petit-Hallet? Middels de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als bijv. Mega en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Petit-Hallet de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Petit-Hallet?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Petit-Hallet. Van Engie tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Zij werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energieleveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Hallet is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Petit-Hallet, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de Energiehunter zoekt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Petit-Hallet

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Petit-Hallet betreft Tecteo. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Petit-Hallet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 34,60%
 • Postcode: 4280
 • Gem. mazout: 1540 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-petit-hallet

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Petit-Hallet ligt dit gemiddeld op 1570 m3 en 3490 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle pakketten zie je specificaties m.b.t. herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Petit-Hallet, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.ecopower.be. De gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Petit-Hallet


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €385 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Petit-Hallet. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Petit-Hallet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je aankomende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Luminus, ENGIE of Ecopower. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Petit-Hallet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Petit-Hallet en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Petit-Hallet

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Petit-Hallet. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Petit-Hallet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Hannut bestaan er allerlei acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4280. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Comfort Energy prijzen.