Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lens-Saint-Remy

Op je gemak energie vergelijken in Lens-Saint-Remy? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle bekende aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Lens-Saint-Remy de laagste prijs biedt. Tevens vind je op deze website praktische informatie over zaken als energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lens-Saint-Remy?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Lens-Saint-Remy. Van Engie tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lens-Saint-Remy is in juni 2024? Vul direct de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Lens-Saint-Remy, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de tool vind jij zonder problemen een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lens-Saint-Remy

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Lens-Saint-Remy betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hannut valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Lens-Saint-Remy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Junkers
 • Groene stroom: 34,30%
 • Hoofdpostcode: 4280
 • Verbruik stookolie: 1510 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-lens-saint-remy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Lens-Saint-Remy is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van alle contracten check jij gegevens m.b.t. type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lens-Saint-Remy, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be en www.zeno.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lens-Saint-Remy


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €335 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Lens-Saint-Remy. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lens-Saint-Remy. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lens-Saint-Remy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lens-Saint-Remy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lens-Saint-Remy

De meeste organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Lens-Saint-Remy. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Lens-Saint-Remy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Hannut bestaan er nogal wat acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4280. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega prijzen.