Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blehen

Eenvoudig energie vergelijken in Blehen? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je supersnel alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Blehen prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en salderen. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Blehen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Blehen. Dat loopt uiteen van Essent tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blehen is op dit moment? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Blehen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Blehen

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Blehen betreft Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hannut is de netbeheerder van het gas Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Blehen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 33,90%
 • Centrale postcode: 4280
 • Aantal mazout liters: 2980 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-blehen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Blehen ligt dit gemiddeld op 1535 m3 & 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zoek jij details met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Blehen, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.trevion.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blehen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €335 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Blehen. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Blehen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Blehen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Blehen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Blehen

Bijna alle energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Blehen. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Blehen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Hannut bestaan er diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4280. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent prijzen.