Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Latinne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Latinne? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle bekende leveranciers zoals Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Latinne voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Latinne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Latinne. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aan Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Latinne is op dit moment? Voer vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze handige vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Latinne, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in onze vergelijker achterhaal jij probleemloos een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Latinne

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders actief zijn. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Latinne is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Braives wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Latinne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 33,30%
 • Centrale postcode: 4261
 • Mazout verbruik: 2920 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-latinne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Latinne is dat gemiddeld 1505 m3 en 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement tref jij specificaties als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Latinne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante actie gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Latinne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €315 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Latinne. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Latinne. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je toekomstige organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Latinne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Latinne en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Latinne

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Latinne. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Latinne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Braives kennen we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4261. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus duurzame energie.