Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ciplet

Meteen energie vergelijken in Ciplet? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je supersnel alle erkende aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ciplet de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ciplet?

We zien flink wat energieleveranciers in Ciplet. Van Essent tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 35 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ciplet is voor jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ciplet, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ciplet

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Ciplet heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Braives wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Ciplet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 32,90%
 • Postcode: 4260
 • Verbruik Mazout: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ciplet

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Ciplet ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk pakket lees je gegevens aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ciplet, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be + www.ebem.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ciplet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ciplet. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ciplet. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw gekozen leverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste partij. Zoals OCTA+, Essent en ook Comfort Energy. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ciplet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ciplet en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ciplet

Bijna alle bedrijven faciliteren momenteel groene stroom in Ciplet. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Ciplet vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Braives bestaan er diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4260. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ duurzame energie.