Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corswarem

Gemakkelijk energie vergelijken in Corswarem? Dankzij de energievergelijker check je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijv. OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Corswarem de laagste prijs hanteert. Bovendien check je op onze website waardevolle info over topics zoals tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Berloz
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Corswarem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Corswarem. Dit loopt van Eneco tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corswarem is die past bij jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Corswarem, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tool achterhaalt men simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Corswarem

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Corswarem heet Intermosane Wallonie. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Berloz is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Corswarem

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Berloz
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel groen: 32,60%
 • Hoofdpostcode: 4257
 • Gem. mazout: 2850 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-corswarem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Corswarem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 + 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Van alle pakketten tref jij informatie over type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Corswarem, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.eneco.be. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Corswarem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €335 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Corswarem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Corswarem. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris en Wase Wind. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Corswarem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Corswarem en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Corswarem

Bijna alle leveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Corswarem. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Corswarem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Berloz zien we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4257. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie duurzame energie.