Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berloz

Direct energie vergelijken in Berloz? Aan de hand van www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Berloz het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op deze website waardevolle informatie over zaken zoals verbruik in de regio en de slimme meter. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Berloz
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Berloz?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Berloz. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berloz is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Berloz, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de Energiehunter detecteert men eenvoudig een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Berloz

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Berloz heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Berloz valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Berloz

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Berloz
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel groen: 0,196%
 • Centrale postcode: 4257
 • Gem. mazout: 2360 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-berloz

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Berloz is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Berloz, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Berloz


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €305 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berloz. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Berloz. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Essent + Energie 2030. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Berloz vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Berloz en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Berloz

Het merendeel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Berloz. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Berloz vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Berloz zien we vele stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4257. Als inwoner van deze plaats kan je vaak relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente