Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wasseiges

Eenvoudig energie vergelijken in Wasseiges? Dankzij energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven als bijv. OCTA+ & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Wasseiges de beste deal heeft! Daarnaast vind je op deze website bruikbare info over thema’s als verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wasseiges
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wasseiges?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Wasseiges. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 25 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wasseiges is voor jouw verbruik? Vul direct jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wasseiges, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wasseiges

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wasseiges betreft Intermosane Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wasseiges is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Wasseiges

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wasseiges
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 0,194%
 • Postcode: 4219
 • Verbruik Mazout: 2340 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-wasseiges

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Wasseiges ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 en nog eens 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle contracten achterhaal je gegevens zoals herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wasseiges, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wasseiges


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €270 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wasseiges. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wasseiges. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw gekozen aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste partij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Elegant. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wasseiges vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wasseiges en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Wasseiges

Tal van leveranciers bieden onderhand groene stroom in Wasseiges. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Wasseiges vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Wasseiges bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4219. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Lampirus februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente