Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anthisnes

Op je gemak energie vergelijken in Anthisnes? Met behulp van onze website vind je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Anthisnes de laagste prijs biedt. Ook vind je op deze website bruikbare informatie over zaken als de overstapservice en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anthisnes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Anthisnes?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Anthisnes. Dit loopt van Essent tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anthisnes is op dit moment? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energievergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Anthisnes, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Anthisnes

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Anthisnes is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Anthisnes is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Anthisnes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Anthisnes
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 0,188%
 • Centrale postcode: 4160
 • Gem. mazout: 2280 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-anthisnes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Anthisnes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zie jij details zoals herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Anthisnes, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Anthisnes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €360 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Anthisnes. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Anthisnes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Poweo. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. De betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Anthisnes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Anthisnes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anthisnes

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Anthisnes. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Anthisnes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Anthisnes zien we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4160. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Essent maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente