Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neupré

Direct energie vergelijken in Neupré? Met behulp van energiehunter.be vind je overzichtelijk alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Neupré voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als bijv. stroomtarieven en zakelijke energie. Daarnaast verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neupré
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neupré?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Neupré. Dat gaat van Engie tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 20 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neupré voor jou is? Geef hierna de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Neupré, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de prijzenvergelijker checkt men probleemloos een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Neupré

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Neupré is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Neupré is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Neupré

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Neupré
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel groen: 0,185%
 • Postcodegebied: 4120
 • Verbruik Mazout: 2250 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-neupre

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Neupré is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 en 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zoek jij informatie over type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neupré, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be of www.ebem.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Neupré


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €375 korting realiseren. Toch, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Neupré. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Neupré. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de gekozen leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en Poweo. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Neupré vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Neupré en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Neupré

De meeste organisaties bieden momenteel groene stroom in Neupré. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Neupré vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Neupré zien we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4120. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente